Un altre ingredient favorable per una cria massiva de mosquits tigre aquest any a les comarques gironines ha estat la falta d'orenetes.

Tal com va publicar Diari de Girona a finals d'abril, la cada cop menys nombrosa quantitat d'aquestes aus migratòries ha aplanat el camí perquè l'aedes albopictus pugui pondre tranquil·lament els ous sense el temor a ser cruspit per un depredador. Segons dades de la Societat Espanyola d'Ornitologia, en l'última dècada el nombre d'orenetes ha caigut un 30%.

Un hivern suau

L'hivern suau que hi va haver (almenys fins al mes de març) també es postula com a motiu de pes per preveure un estiu intens pel que fa al nombre de mosquits.

Els experts alerten també que, a causa del seu origen, el mosquit tigre pot ser portador de malalties tropicals, com ara el Chikungunya, un virus que provoca febre i dolors articulars. En els últims temps, les campanyes preventives contra el mosquit tigre s'han intensificat. En diversos municipis els ajuntaments han imposat multes de centenars d'euros per a aquells que no facin el que toca per evitar la proliferació del mosquit.