18 de juny de 2016
18.06.2016

Increment de robatoris en domicilis a Quart

Cassà de la Selva i Llambilles també han registrat un augment d'aquesta mena de fets delictius

18.06.2016 | 10:02

Els veïns de Quart (Gironès) estan més alerta que mai. Des de fa uns dos o tres mesos han notat un increment del nombre d´intents de robatori i de robatoris en domicilis del municipi. En la majoria dels casos, els pispes aprofiten que no hi ha ningú dins de l´immoble per accedir-hi forçant una porta o persiana. Un cop a dins, actuen ràpid, s´emporten joies, diners, objectes de valor o electrodomèstics. L´alcalde de Quart, Pere Cabarrocas, fa setmanes que demana als veïns que estiguin atents, tanquin tots els accessos de casa seva si marxen i avisin ràpidament si veuen algun moviment o activitat estranya. De moment, el consistori té comptabilitzats quatre robatoris en els darrers dos mesos. En un dels casos, els lladres van entrar mentre una persona d´edat avançada dormia a l´habitatge. "El problema és que molta gent ha notat que han intentat entrar a casa seva, fins i tot s´han emportat plantes o jardineres, i no ho denuncien", ha lamentat el batlle.

L´augment d´aquests fets delictius va arrencar fa uns dos o tres mesos. Fins a dia d'avui, s´han registrat quatre denúncies per robatoris a l´interior de domicilis i és probable que n´hi hagin més, tal i com ha detallat el batlle. Els Mossos d´Esquadra han incrementat la vigilància al poble i també a municipis propers com Cassà de la Selva o Llambilles, viles que també han registrat un repunt d´aquesta mena de robatoris. Pel que fa a Quart, els Mossos ja han fet detencions relacionades amb aquests fets.

Tal i com ha detallat Cabarrocas, els pispes aprofiten els moments en què els propietaris són fora per cometre els robatoris. Forcen portes, persianes o accessos i s´emporten joies, diners, objectes de valor i electrodomèstics. Són ràpids i sigil·losos. En alguns casos actuen a ple dia mentre que en d´altres, com el robatori que es van portar a terme la setmana passada, els delinqüents van accedir a l´interior de l´habitatge de nit mentre una persona d´edat avançada dormia al seu interior. La dona no es va assabentar de res fins que es va despertar i va comprovar que li havien entrat a casa.

A part, també s´han portat a terme robatoris en seus d´entitats bancàries o en cases en venda, d´on es van emportar material. També s´han detectat robatoris de diners o efectes personals de l´interior de cotxes i un repunt pel que fa als intents de robatori. En alguns casos, els veïns s´han trobat com algú els havia forçat una persiana, havia trencat algun element de decoració, o s´havien endut jardineres i plantes del jardí. "Jo el que dic als veïns és que tinguin cura, que vigilin més, sobretot ara que venen festes majors i durant els mesos d´estiu; espero que si tots posem el nostre granet de sorra es torni a la normalitat i puguem estar més tranquils i segurs", ha explicat l´alcalde.

I és que aquest repunt de delinqüència preocupa als ciutadans de Quart. Aquesta setmana, diverses veïnes van alertar al consistori i van trucar als Mossos perquè havien vist un grup de cinc joves que trucaven als timbres de la casa al vespre per vendre alarmes o per fer ofertes d´empreses de gas i llum. "Es van alarmar i van trucar a la policia, els Mossos van anar-hi i van demanar-los la identificació. Finalment, van poder comprovar que treballaven per les empreses que deien i que tot estava en regla", ha explicat Cabarrocas.

En aquest sentit, l´alcalde agraeix la preocupació dels ciutadans i fa una crida a que tothom avisi ràpidament la policia o truqui al 112 si veu moviments, activitats estranyes o persones amb actituds sospitoses. Al mateix temps insta els ciutadans a que, en cas d´haver patit un robatori – del tipus que sigui-, interposin denúncia davant dels Mossos. "Cal que tots col·laborem, si veuen algú que ronda en hores que no són normals: truquin", ha assenyalat.

Al mateix temps, demana als Mossos que intensifiquin la vigilància al poble, sobretot durant les hores nocturnes, i amb agents de paisà. "Sabem que és complicat perquè calen més efectius però és un poble que està molt a prop de la capital gironina i tenim combinacions ràpides ja sigui l´autopista, la N-II o carreteres comarcals perquè els lladres puguin fugir i escapar-se fàcilment", ha lamentat Cabarrocas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook