La Xarxa Local de Municipis (Xaloc), en el marc del Pla de Formació 2016, continua formant els ajuntaments. Divendres es va fer la quarta sessió del seminari, que es va dedicar a la situació actual de l'ordenament jurídic de les costes i a l'impacte de la reforma de la Llei de costes sobre el litoral català, a més de la necessitat d'una regulació pròpia.

La presentació de l'acte va anar a càrrec del president delegat de Xaloc, Jordi Camps, que va destacar la necessitat d'articular un model de gestió de l'espai costaner català, amb la Generalitat com a administració de referència i amb més protagonisme dels ajuntaments costaners.

La formació va estar impartida pel catedràtic de Dret Administratiu de la Universidad Politécnica de Madrid Antonio Jiménez-Blanco i Carrillo de Albornoz i pel professor de Dret Administratiu de la Universitat de Girona Josep Maria Aguirre Font. La jornada va acabar amb un col·loqui amb els ponents, que van participar en un torn obert de paraules amb els assistents.

L'objectiu del IV Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local és analitzar temes d'actualitat judicial, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten l'administració local, per facilitar la tasca diària del personal tècnic al servei de les corporacions locals. La formació, impulsada per Xaloc, té una mitjana de 85 assistents per sessió.