La Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat retirar els títols honorífics a Francisco Franco i a sis alts càrrecs de la dictadura. La decisió s'ha pres a través d'una moció conjunta de tots els grups de la cambra, si bé la CUP ha estat l'encarregada de presentar-la com a impulsora de la proposta. El seu diputat, Lluc Salellas, ha afirmat que la retirada dels títols franquistes suposa «un exercici de dignitat, de reparació històrica i un homenatge a la democràcia. Avui la Diputació és més digna que ahir».

Els diputats dels altres grups també han mostrat el seu suport a la moció. Juli Fernández (PSC) va destacar que és un gest contra «aquesta etapa fosca i mancada de llibertats». Pau Presas (ERC), va assenyalar que aquesta arriba «40 anys tard». I Albert Piñeira (CiU) va valorar-ho com un «acte simbòlic de justícia històrica i de dignitat». El president de la Diputació, Pere Vila, va demanar disculpes per o haver reparat en el manteniment d'aquests càrrecs, si bé va recordar que porta poc temps al capdavant de l'ens.

En la moció conjunta tots els diputats dels grups han decidit revocar un total de 14 distincions: sis al general Franco; un a José Lacalle Larraga, Ministre de l'Aire; dos a Juan de Llobet Llavari, expresident de la Diputació; dos a Alfonso Pérez-Viñeta Lucio, Capità General; un a Gonzalo Fernández de la Mora, ministre d'Obres Pública; una per a Luís Carrero Blanco, president del Govern; i Victorino Anguera Sansó, Governador Civil.