Diuen que la nit del 23 al 24 de juny, la més curta de l'any, és màgica. La revetlla de Sant Joan és la primera gran festa de l'estiu i el foc es converteix en protagonista a desenes de municipis. No oblidem, que hi ha moltes poblacions que també celebren la festa major coincidint amb Sant Joan (Camprodon, Palamós o Sant Joan les Fonts per exemple). Hi ha centenars d'actes arreu de les comarques gironines. Des de Diari de Girona t'hem fet un recull d'algunes de les propostes en quinze poblacions:

GIRONA

A la capital de la demarcació, l'ambient de Sant Joan es notarà des les 11 del matí al mercat del Lleó, on hi haurà tastets de coca, cava i botifarra de revetlla. El primer acte de la revetlla arrenca a les 18.30 h amb la recollida de la flama del Canigó a Vista Alegre, que arribarà a la plaça del Vi a les 19 h. Al llarg de la nit, s'han organitzat revetlles populars a diferents barris de la ciutat: Vista Alegre, Barri Vell, Les Pedreres, Torre Gironella, Sant Daniel, Devesa-Güell, Santa Eugènia, Palau-sacosta, Fontajau, Font de la Pòlvora i Montilivi. Al web de l'ajuntament podeu consultar tots els actes.

BEGUR

La platja de sa Riera de Begur, la més gran del municipi, serà l´escenari de la festa per celebrar la revetlla de Sant Joan. La festa, en què es recomana a tothom anar vestit de blanc, començarà aquest dijous 23 de juny, a les 19,30 hores, amb discjòqueis i animadors. A les 22 hores tindrà lloc el ball de revetlla, amenitzat per un grup musical en directe, i que s´allargarà durant dues hores. Seguidament, la festa continuarà novament amb discjòqueis i animadors.

BANYOLES

- A la plaça Miquel Boix, revetlla del Casal Popular Independista. A 2/4 de 6 de la tarda, activitats per a tots els públics.

- A 2/4 de 8 del vespre, vermut popular.

- A les 8 del vespre, arribada de la Flama del Canigó.

- A 2/4 de 10 del vespre, sopar popular.

- A 2/4 de 12 de la nit, ball i concerts amb: BCN Ska-Jazz Orquestra, La Mulata i PD Kalle.

BLANES

La Revetlla Popular de Sant Joan s´emplaçarà, igual que tots aquests darrers anys, al Passeig de Mar, davant del Banc dels Músics. Allà és on a partir de quarts de sis de la tarda es podrà participar en les primeres activitats, adreçades principalment al públic infantil. A partir d´un de nou de la nit, Serà el moment de l´actuació dels gegants i capgrossos de Blanes, que arribaran en cercavila escortant La Flama del Canigó. A quarts de 10 de la nit començarà el sopar popular que s´oferirà al mateix Passeig de Mar, seguit per Balls Tradicionals i una Cercavila protagonitzat pels Diables de Blanes. Els dos darrers ingredients seran un concert amb els Dalton Bang i una sessió de música amb els Tropical Riots PD´S.

CADAQUÉS

A partir de les 8 del vespre al passeig rebuda de la Flama, sardanes amb Els Rossinyolets, foc de sant Joan i revetlla amb l´Orquestra Maribel i Dj Fauster.

CASTELLÓ D´EMPÚRIES

- A les 7 de la tarda a la Llotja de la plaça Joan Alsina havaneres amb Els Pescadors de L´Escala.

- Seguidament arribada de la Flama del Canigço i aixecada de dos pilars de la colla Vailets de l´Empordà, recepció dels gegants, cant dels Segadors i vi dolç per a tothom.

- A 2/4 d´11 de la nit a la platja d´Empuriabrava, zona Marbar, encesa de la foguera i després ball amb el grup Virus i a les 12 de la nit castell de focs d´artifici.

EL PORT DE LA SELVA

- A 3/4 de 7 de la tarda a la plaça Pol Nadal arribada de la flama.

- A les 11 de la nit encesa de la foguera a la platja Gran.

- A 3/4 de 12 de la nit ball de revetlla al passeig amb el grup Xarop de Nit.

FIGUERES

- A les 7 de la tarda a la plaça de l´Ajuntament trobada i cercavila fins a la Cate.

- A 2/4 de 8 del vespre a la plaça de la Cate arribada de la Flama del Canigó.

- A les 9 de la nit sopar popular i després revetlla jove amb Descarrilats, Vianda i Dirty Jobs.

L'ESTARTIT

El Festival Ítaca ha programat un concert gratuït d'Oques Grasses durant la revetlla de Sant Joan a l´escenari de la plaça de la Llevantina. Un castell de focs, la tradicional foguera, l´actuació dels torrellencs Tingladu i una sessió de DJ´s completen el programa de la nit més curta de l´any a l´Estartit.

PALAMÓS

- A les 8 del vespre, a la Plaça de la Catifa, arribada de la flama del Canigó, pregó i ball de gegants amb la Colla Gegantera de Palamós.

- A les 9 del vespre, a la Plaça Mossèn Gumersind, foguera de Sant Joan i sopar popular.

- A 2/4 d´11 de la nit, a la plaça Mossén Gumersind, revetlla amb ball folk a càrrec de Sonafolk i Dj Costabrava DJS.

- A les 11 de la nit, a la Plajta Gran, zona barraques, Festa Major Jove amb l´Orquestra Di-versiones i la Banda del Mariscal.

PLATJA D'ARO

La Platja Gran de Platja d´Aro (Cavall Bernat), s´il·lumina amb un espectacular castell de focs d´artifici (23 h) a càrrec de la Pirotècnia Igual. Aquesta iniciativa marca l´inici d´un llarg cap de setmana ple d´activitats al municipi: Fira Internacional del Formatge, Festival Nits de Jazz i el Festival Internacional de Música de S´Agaró entre d'altres.

ROSES

- A 2/4 de 10 de la nit a la plaça de Catalunya arribada de la Flama del Canigó i lectura del manifest.

- A les 10 vespre, a la platja de la PUnta, encesa de la foguera.

- A 2/4 d´11 de la nit a la platja de la Punta espectacle de focs artificials.

- A les 11 de la nit a la plaça Catalunya ball amb el conjunt La Banda del Drac.

SANTA COLOMA DE FARNERS

- A les 8 del vespre rebuda de la Flama amb els corredors del club olímpic Farners pels carrers fins al passeig Salvador Espriu. Posteriorment sopar a l´esplanda dels Saioners.

SANTA CRISTINA D´ARO

- A les 10 del vespre, a la Zona Teulera, encesa de la foguera.

- A les 11 de la nit, a la plaça de la Vella Pedra, ball de revetlla amb el conjunt La Patrulla.

TORROELLA DE MONTGRÍ

- A 2/4 de 9 de la nit als jardins de John Lennon rebuda de la Flama i lectura de manifest i tot seguit encesa de la foguera.

- A 2/4 de 10 de la nit sopar i ball amb disco mòbil.