El concurs X(p)rimenta 2016 ha premiat els 3 millors vídeos sobre ciències dels escolars catalans. Dos d'aquests guardons són per a audiovisuals fets per escolars de les comarques gironines: el millor vídeo en la categoria de Primària va ser per a Fem vent!, de l'Escola Els Estanys, de Platja d'Aro. I el millor vídeo en la categoria de Secundària va ser La densitat de l'aigua calenta i freda, de l'Institut Vall de Llémena, de Sant Gregori.

La iniciativa està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i compta amb el patrocini del Grup SERHS.

Els millors 3 vídeos sobre ciències produïts per escolars catalans, seleccionats entre 187 treballs de centres de Primària, Secundària i Batxillerat, van rebre ahir a Castelldefels els premis de la sisena edició del concurs audiovisual sobre experiments científics X(p)rimenta, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i amb el patrocini del Grup SERHS.

Les temàtiques dels vídeos premiats (produïts per grups de 2 a 5 alumnes més un professor) s'han centrat en l'àmbit de la física i mostren experiments senzills sobre la formació del vent i la diferència de densitats entre l'aigua calenta i la freda.