La Fiscalia demana en les seves conclusions provisionals 28 anys de presó per al belga Dave Vervist per matar el 13 de juny de 2014 una jove turista danesa quan dormia en un apartament de Madrid que la víctima havia llogat a l'empresa en la qual treballava l'acusat. Al seu dia Vervist també va confessar haver participat en l'assassinat i posterior esquarterament d'una dona al carrer Pare Coll de Girona l'any 2013, cas que encara es troba en fase d'instrucció.

L'Audiència Provincial de Madrid va assenyalar per al dilluns que ve el començament del judici per aquesta causa, que se celebrarà amb jurat, i en aquest l'acusat s'enfronta a aquesta petició de penes pels delictes d'assassinat i incendi, informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat madrilenya.

Segons es recull en l'informe de qualificació del fiscal, en hora no determinada de la data referida Dave Vervist va sortir del seu domicili i es va dirigir a l'apartament turístic amb un joc de claus que posseïa atès que treballava com a empleat en l'empresa que es dedicava a gestionar el seu lloguer. Afegeix que un cop a l'interior es va dirigir al dormitori, en el qual es trobava dormint la jove, i «amb intenció de matar-la la va colpejar a la cara i al crani i li va envoltar el coll amb un cable d'ordinador amb què la va asfixiar».

El fiscal relata que l'acusat es va assegurar en tot moment que la seva víctima estigués adormida per evitar qualsevol oposició.

Afegeix que a més amb la intenció d'ocultar el que havia passat es va dirigir a la cuina de l'habitatge, es va apoderar d'una ampolla d'oli, va ruixar en el cadàver amb el líquid i li va calar foc amb llumins.

El crim del carrer Pare Coll

L'any passat el fiscal va imputar homicidi i profanació de cadàver a l'acusat per asfixiar una dona amb un cable mentre mantenien relacions sexuals, i per esquarterar-la i repartir els trossos en bosses d'escombraries.