El dissabte del cap de setmana de Sant Joan va ser un dia eminentment de platja a les comarques gironines, on el sol es va imposar i les temperatures es van enfilar per sobre dels 30 graus en municipis com Girona, Medinyà, Banyoles, Castelló d'Empúries, Llagostera o Vidreres, només per posar alguns exemples.

Els solstici d'estiu ha irromput acompanyat de calor -encara que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un lleuger descens de les temperatures per avui- que ahir va omplir les platges de la Costa Brava. Els para-sols, les tovalloles, els vestits de bany i les cremes solars van oficialitzar l'entrada de la temporada estiuenca. Aquest va ser un dels escenaris més escollits per a la jornada preelectoral.

Cues de camí al mar

Les ganes de platja en un cap de setmana llarg, que per a moltes persones va començar dijous al vespre amb la revetlla de Sant Joan, ahir van carregar de vehicles els accessos per carretera a les poblacions costaneres. Malgrat les retencions que es van formar en diversos moments del dia a les entrades d'algunes de les platges gironines més concorregudes, el Servei Català de Trànsit va informar que la tònica general a la xarxa viària gironina va ser de tranquil·litat.

Pel que fa a les temperatures, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va registrar termòmetres que van pujar fins als 32 graus a la ciutat de Girona, 31 a Santa Coloma de Farners, 30 a la Bisbal d'Empordà, a Banyoles i a Figueres, o 29 a Olot.