Les obres de l'estructura del que serà el segon CAP de Figueres avancen i ja comença a ser visible la base del futur edifici que acollirà el centre, pendent des del 2007. Els treballs es van iniciar el mes de març passat i des de fa uns dies una grua de grans dimensions ajuda en la realització de les tasques. El projecte està valorat en uns 3,5 milions d'euros dels quals 642.952 es van pressupostar als comptes de la Generalitat de 2015, que han servit per iniciar l'obra. La seva construcció es va iniciar el 2007 en forma d'un gran complex que havia d'acollir diverses administracions però, finalment, el 2013 el projecte es va redefinir. La previsió és que l'espai pugui entrar en servei el 2018.

L'actual centre d'atenció primària es troba al carrer Roca i Bros en mòduls prefabricats. La construcció és fruit d'una llarga reivindicació i d'una necessitat d'una ciutat de 45.000 habitants. De fet, es projecta des de fa nou anys. Aleshores, es preveia fer un macroedifici que agrupés també altres serveis de la Generalitat com ara oficines d'habitatges, del servei d'ocupació i, fins i tot, una delegació del DARP l'antic departament d'Agrícultura, Ramaderia i Pesca.

La crisi va aturar-lo i fa tres anys es va elaborar un nou projecte en el qual es preveu que el nou CAP tingui una superfície de 2.098 metres quadrats on es distribuiran fins a catorze consultes de medicina de família i infermeria.

Un projecte redefinit

També s'hi preveu una consulta de pediatria amb infermeria pediàtrica; un espai polivalent amb consulta odontològica; una àrea de tractaments i extraccions i d'altres per a despatxos, administració o reunions, entre d'altres.

El nou centre s'està aixecant als terrenys que van quedar alliberats amb l'enderroc de l'antiga Sitja del Rally Sud. Pocs metres més enllà s'hi ubiquen els barracons on des de fa anys s'atenen els pacients de forma provisional. Les obres ja són ben visibles i els fonaments i l'estructura comencen a aixecar-se des de fa setmanes.

Els treballs coincideixen amb els que s'estan fent per obrir el carrer Joan Arderius, també pendent des de fa anys i que, precisament, connectarà la zona de l'estació amb el Rally Sud amb la intenció de descongestionar el trànsit de la zona.