Vidreres va aprovar en el ple, la celebració de la festa del correbous dins els actes de la Festa Major de 2016, amb 12 vots a favor (CDC, Vidreres som Tots-ERC-AM i PSC-Progrés per Vidreres) i un únic vot en contra del regidor del PSC, Francesc Jesús Becerra. Segons va explicar l'alcalde Jordi Camps, l'edil socialista va considerar que és una festa "que s'hauria d'abolir". "Aquesta aprovació és un tràmit que fem habitualment" va remarcar Camps en relació amb el que ha passat en localitats com Roses, on a finals de febrer es va aprovar la desaparició del correbou i de l'empaitada d'ànecs; o Olot, on es va aprovar fa uns dies per unanimitat deixar de fer el correbous de les Festes del Tura.

"Aquesta festa està molt arrelada al municipi i la gent sempre l'espera" va assenyalar el batlle vidrerenc qui va recordar que a la localitat existeix una entitat (Associació Correbous de Vidreres) que vetlla pel benestar dels animals. "Són un grup de gent jove que vigilen que no es produeixi maltracte de cap tipus, pendents de què els animals no es cansin i fent fora a qui no els tracta bé" va elogiar Camps.

Així, segons el programa aprovat, els bous al carrer es faran el pròxim 4 de setembre, començarà a les vuit del matí al carrer Pau Casals i acabarà a dos quarts de nou a la plaça de bous situada a l'esplanada davant pavelló, després de passar pel carrer Barcelona, el Quirze Jordà o el Catalunya, entre d'altres. Pel que fa als Bous a la plaça, es duran a terme el 3 i el 4 de setembre de cinc de la tarda a vuit del vespre a la Plaça Horts Pere Pau (davant pavelló).

Així mateix, també es va aprovar nomenar la Comissió de bous locals formada per: Camps com a president; quatre regidors designats pel ple com a vocals i cinc afeccionats qualificats a proposta de l'Associació Correbous Vidreres.