Les obres d'ampliació de la carretera de la vergonya (N-141e) entre Salt i Bescanó, l'anomenat tram «de la Pilastra», s'acabaran l'any 2017. Així ho ha anunciat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, després d'una reunió que ha mantingut a Girona amb els alcaldes de la zona.

Segons Rull, el departament ha prioritzat aquesta carretera per les seves «connotacions preocupants», en relació a l'alta sinistralitat en questa via. Així, els treballs de millora del tram de la Pilastra es licitaran demà mateix, s'adjudicaran al setembre i tindran una durada de 12 mesos, amb un cost de 4,3 milions d'euros.

L'ampliació serà per la part de la muntanya: s'esbrossaran els marges, s'adreçaran els revolts i s'ampliaran els vorals dels 6'5 metres actuals a una nova amplada d'entre 7 i 9 metres.

Per altra banda, Rull també va anunciar una altra obra de gran envergadura al territori: la variant d'Anglès. Consisteix en un «bypass» (drecera) entre la C-63 i la N-141per evitar que els vehicles pesants passin pel centre del municipi. El conseller va detallar que l'objectiu és començar a redactar el projecte entre aquest any i el 2017, per fer la licitació i començar les obres a partir del 2018.

Aquesta obra tindrà un cost de 29 milions d'euros i Territori la considera «prioritària», però Rull va avisar que si no hi ha els pressupostos, els treballs es podrien quedar «limitats».