28 de juny de 2016
28.06.2016

Volen restringir l'accés de vehicles motoritzats al Canigó

La Canigó Grand Site, que algutina 64 municipis, diu que cal posar fre als cotxes per protegir el medi ambient

29.06.2016 | 07:27
Un moment de la presentació turística de la destinació Canigó.

Canigó Grand Site és una mancomunitat que aglutina 64 municipis del Vallespir, Conflent i el Rosselló, membres del consell departamental d'aquesta zona i entitats relacionades amb el medi ambient. Des d'aquesta institució, que treballen per defensar i promoure tot el territori que envolta aquest cim emblemàtic de 2.786 metres, volen posar fre a l'accés amb vehicles motoritzats al Canigó.

L'entitat engloba un territori de més de 100.000 hectàrees. Des de fa uns anys, durant els mesos de juliol i agost, els turismes individuals no poden accedir a la part més alta de la muntanya sense autorització.

D'aquesta manera les administracions volen prevenir incendis i protegir el medi ambient de la zona. «Els vehicles i la muntanya no són compatibles; calia arreglar tot això», detalla Jaume Taurinya, vicepresident del Canigó Grand Site. Ara, des d'aquesta entitat ressalten que de cara als propers anys - i amb l'aprovació del territori- volen restringir l'accés de vehicles individuals a partir dels 1.500 metres durant els 365 dies de l'any. D'altra banda, treballaran per afavorir i promocionar l'accés a peu o amb mitjans més sostenibles.

Aquest ha estat un dels temes que s'han tractat aquest cap de setmana durant la presentació de la temporada turística de la destinació Canigó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook