Les comarques de l'Alt i el Baix Empordà és on va haver-hi més víctimes mortals d'accidents de trànsit durant l'any passat. Ambdues àrees acumulen 22 morts, quan el total de l'any passat va ser de 39. L'Anuari estadístic d'accidents de trànsit del Servei Català de Trànsit (SCT) així ho mostra. I l'única comarca on no hi va haver cap sinistre viari mortal el 2015 va ser el Pla de l'Estany.

Cal destacar que per l'Alt Empordà hi transcorre una de les carreteres que més morts ha acumulat al llarg dels anys, la Nacional II. Un dels punts negres de la província de Girona i també, hi ha la N-260, que compta amb un dels trams més insegurs de Catalunya, que és el que va d'Alp fins a la frontera francesa i que per tant, passa per l'Alt Empordà.

Al Baix Empordà, els accidents de trànsit mortals del 2015 es van concentrar en àrees turístiques i en zona urbana, on hi ha molta mobilitat i per tant, més perill de sinistre viari.

Cal destacar que en les dues comarques la majoria dels accidents, 17 en total a tot l'Empordà, van ser en en xarxa viària interurbana i la resta en zones urbanes.

Els 39 morts de l'any 2015 són la suma tant de les víctimes mortals produïdes en xarxa viària urbana com interurbana de la demarcació de Girona. En l'estudi que cada any publica el SCT també es pot veure representat en un mapa que la majoria d'accidents es van produir a la N-260, la N-II i l'AP-7, a banda de carreteres secundàries o vies urbanes.

Pel que fa a les xifres globals d'accidentalitat a la província cal destacar que en zona interurbana, Girona se situa en segon lloc pel que fa al nombre de sinistres viari amb resultat de víctimes, amb un total de 1.150 el 2015.

D'aquests, 29 accidents van ser mortals i amb el resultat de 30 morts. Quant al nombre de ferits greus es va situar en 158 i pel que fa a la quantitat de ferits lleus, va ser de 1.546. Barcelona lidera, com és normal per la gran mobilitat de la zona i pel nombre d'habitants de la província, l'accidentalitat.

En trama interurbana va haver-hi 4.968 accidents amb víctimes. A tot Catalunya durant el 2015 van ser-ne 8.007 sinistres viaris d'aquesta tipologia, 158 accidents mortals, 176 morts, 891 ferits greus i 10.907 ferits lleus.

Més sinistres urbans

Quant a a xarxa urbana, és a dir les vies que transcorren per dins de les poblacions, durant el 2015 van tenir lloc fins a 1.259 accidents de trànsit a la demarcació. D'aquests, nou van ser mortals i van tenir un resultat de nou víctimes. En aquests sinistres viaris també hi va haver un total de 121 ferits greus i 1.452 ferits lleus.

En l'àmbit de les vies urbanes, la província de Girona també està situada en segon lloc de tot Catalunya durant el 2015. I la demarcació de Barcelona també la lidera, amb un total de 14.657 accidents amb víctimes. A tot Catalunya els accidents amb víctimes es van situar en 17.279, els 80 accidents mortals van cobrar-se 85 morts, hi va haver 1.009 ferits greus i 20.896 de lleus.