Les gorgues de la Garrotxa són el tema del nou títol de la col·lecció «Els Imperdibles de la Garrotxa», de Llibres de Batet. L'autor, Ramon Roura i Grabolosa, -ahir- va explicar que ha seleccionat 23 gorgues repartides en itineraris interessants. La idea -segons ell- és difondre l'existència d'indrets vinculats amb l'aigua que són poc coneguts i alhora fomentar el respecte als valors naturals i la propietat privada a través d'una guia.

«Pel maig del 20o8 - va recordar Roura-, es va acabar un període de sequera i em vaig dedicar a anar a voltar rieres i rius». Informàtic professional, va tenir la idea de fer un bloc que agrupés les fotografies i els camins que condueixen a les gorgues. Passats 8 anys, el bloc recull 90 gorgues i els camins que s'han de fer per arribar-hi. «El més atractiu -va indicar- és fer un recorregut» i va afegir que «per exemple per anar al Salt de l'Olla als Hostalets d'en Bas has d'anar al cami Ral i seguir la riera». Va explicar que el llibre titulat 23 gorgues i recorreguts d'aigua combina llocs molt coneguts com el Molí dels Murris a les Planes d'Hostoles, amb d'altres de poc coneguts.

A l'acte de presentació de la guia Àgata Losantos (representant de l'editorial) va indicar que el llibre serà presentat dissabte al matí al patí de l'Hospital Sant Jaume.

El llibre -segons va explicar- valdrà 20 € i es podrà comprar a totes les llibreries d'Olot i a l'oficina de turisme. Va destacar el disseny, els mapes, la fotografia i les indicacions per seguir-les amb GPS.