Les obres de desdoblament del tram de la N-II entre Medinyà i Orriols han avançat a batzegades al llarg d'aquest any. A principis de maig les obres es van reprendre amb més intensitat, coincidint amb la proximitat de l'època electoral. Tanmateix, amb anterioritat hi havia hagut llargs períodes d'inactivitat, per desesperació dels veïns i establiments de la zona.

De fet, les previsions del Ministeri de Foment són que aquestes obres acabin, en el millor dels casos, l'any 2018. I això que el tram a ampliar és de només 3,3 quilometres de longitud. El propietari d'un dels restaurants a tocar de carretera afirmava a aquest diari fa un mes i mig que els treballadors calculaven que amb 8 o 9 mesos l'obra podria estar enllestida, però que el ritme de treballs depèn de l'assignació pressupostària i els treballs es tornen desesperadament lents.

Aquestes obres es van començar a fer el 2009 sota l'administració de Zapatero. Un any després però, els treballs es van aturar per falta de diners. La crisi arribava amb força i va deixar aquesta obra sense pressupost fins al 2013, quan amb l'Executiu de Rajoy es van decidir reprendre els treballs. La licitació va ser d'11,8 milions d'euros, però les obres no van començar fins a l'estiu de 2015. D'aquest període ençà, les obres han avançat a comptagotes. Les aturades constants han frustrat tant els operaris de la construcció com els propietaris dels terrenys, que veuen dia rere dia com encara segueix una obra que hauria d'haver estat enllestida fa més de cinc anys.