A les comarques de Girona, 1.800 estudiants han fet els seus exàmens finals a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) a Salt, en concret a les instal·lacions de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport. Tots ells estan a punt de saber els resultats, ja que les notes es donaran a conèixer entre el 6 i el 8 de juliol.

Un total de 23 seus repartides per l'Estat i Andorra van acollir, del 18 al 22 de juny, unes 50.000 proves que es van realitzar amb el suport de 400 persones de gestió i 200 professors, una de les logístiques més grans que es fan d'aquesta mena a l'Estat. Els seus responsables van destacar les 2.500 proves que es faran virtualment i la prova pilot amb un centenar d'estudiants que, des de l'estranger i per primera vegada, faran 300 proves amb un sistema nou de reconeixement facial que verificarà la seva identitat.

Aquests 29.000 estudiants van ser convocats a un total de 52.500 proves d'avaluació final, de les quals 2.500 van ser virtuals. D'aquestes, gairebé el 83% van ser proves de síntesi, validació i finals que es fan quan els estudiants tenen superada l'avaluació contínua durant el semestre, mentre que la resta són exàmens finals. La majoria d'estudiants convocats eren dones, un 52,6%, mentre que els homes representaven el 47,4%.

Per demarcacions catalanes, la de Barcelona és la que concentra el major nombre d'estudiants, amb més de 16.200 persones convocades a fer les proves, amb seus d'examen a la ciutat de Barcelona (Zona Universitària i Ciutat Vella), el campus de Bellaterra, el Seminari de Vic i la Fundació Universitària del Bages de Manresa. A la demarcació de Tarragona i les Terres de l'Ebre n'hi havia 2.200; a les comarques de Girona, 1.800; i a la de Lleida, un total de 1.070.

Registre electrònic

En la tendència a fer les proves finals d'avaluació d'una manera cada cop més virtual i tendir cap a l'eliminació del paper, les seus de Girona, Madrid, Málaga, Santiago, Tenerife, Las Palmas, Vic i Zaragoza van disposar d'un registre electrònic d'assistència dels estudiants.