30 de juny de 2016
30.06.2016

Desarticulen un grup internacional de narcotraficants ubicat a la Costa Brava

La Policia Nacional i la francesa arresten 18 persones i els intervenen armes de foc - Tenien 5 cultius de marihuana en habitatges gironins i després distribuïen la droga a Marsella i la Costa Blava

30.06.2016 | 12:33
Desarticulen un grup internacional de narcotraficants ubicat a la Costa Brava

La Policia Nacional i la policia francesa desarticulen un grup internacional de narcotraficants que operava des de la Costa Brava.

L'organització disposava de cinc cultius de marihuana en diferents habitatges de la província i després distribuïen la droga a Marsella i la Costa Blava.

Els caps del grup comptaven amb una arma de guerra Kalashnikov, dues pistoles, 1.800 cartutxos de diferent calibre i armilles antibales per assegurar-se el control territorial de la distribució.

En els sis registres practicats, els agents han comissat 1.900 plantes de cànnabis, 1,3 quilos de cabdells de marihuana i 36 quilos de marihuana, així com de 148.000 euros en metàl·lic, entre altres. Deu de les detencions s'ha fet Espanya i les altres vuit a França.

Equip Conjunt d'Investigació

Partint d'informacions aconseguides en anteriors operacions policials i de la detenció d'un narcotraficant francès, a qui se li van intervenir 51 quilos de marihuana, l'estiu de l'any passat es va iniciar una nova investigació per part d'agents de la Comissaria de la Policia Nacional de Lloret de Mar. Les indagacions van confirmar l'existència d'un grup organitzat hispanofrancès de narcotraficants, la qual cosa va suposar la creació d'un Equip Conjunt d'Investigació integrat per la Policia Nacional espanyola i la policia francesa.

A mitjans de maig, la Policia francesa va detenir a prop de Marsella a tres integrants del grup criminal, procedents de la Costa Brava, quan transportaven 20 quilos de marihuana. Aquesta actuació va permetre descobrir que els detinguts disposaven de cinc plantacions en habitatges de Girona i la província, situats a Blanes, Lloret i Maçanet de la Selva i a Tordera (Maresme). En aquests cultius s'hi conreava i manufacturava la marihuana. Les instal·lacions, segons la policia, estaven perfectament condicionades i a més, punxaven la llum per aconseguir alimentar els cultius.

50 quilos de marihuana setmanals cap a França

Posteriorment tota la droga es traslladava íntegrament fins a Marsella en vehicles o mitjançant «mules». Importaven una mitjana de 50 quilos de marihuana per setmana.

A la ciutat francesa, els membres de la branca gal·la del grup organitzat eren els encarregats de la seva distribució a l'àrea metropolitana. La policia a França va poder constatar a més que hi havia una pugna territorial entre els diferents grups de narcotraficants, cosa que feia que anessin equipats amb armes de  foc, que posteriorment, han estat intervingudes.

En el marc de l'operació s'han practicat nou registres, un d'ells en territori francès. En total els agents han comissat 1.900 plantes de cànnabis sativa, 1,3 quilos de cabdells, 36 quilos de marihuana i haixix. També han intervingut una arma de guerra - una Kalashnikov- dues pistoles i una pistola Taser, 1.800 cartutxos de diferent calibre, armilles antibales, 148.000 euros en metàl·lic, així com abundant utillatge i productes per les plantacions.

Un dels detinguts, a presó

Els detinguts, a qui se'ls imputen presumptes delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial corresponent. El jutge ha decretat l'ingrés a presó provisional per a un d'ells i llibertat amb càrrecs a l'espera de judici per a la resta.

Les investigacions han estat realitzades per agents adscrits al Grup de Policia Judicial de la Comissaria Local de Lloret de Mar amb la col·laboració de les policies locals de Lloret de Mar, Blanes, Maçanet de la Selva, Tordera i Pineda de mar, al Grup segon de la Secció de Delinqüència Econòmica de la Brigada Provincial de policia Judicial de Barcelona i de la policia francesa (OCRTIS i GIR) de Marsella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook