Arribar al ple de l'ajuntament, treure's una gravadora de la butxaca i plantar-la a la taula de discussió s'ha convertit en un hàbit per a Joan Solà, exalcalde de Sant Pau de Segúries i actual cap de l'oposició. El seu grup FEM Sant Pau-Poble Actiu ho fa per enregistrar-hi les sessions, perquè volen tenir constància d'allò que es diu en els plens.

L'oposició argumenta el caràcter públic que tenen els plens, per tal de disposar del que s'hi ha dit i discutit, ja que no s'acaba de refiar de la interpretació que se'n pugui fer a les actes. És el cas del darrer ple extraordinari, que es va celebrar per discutir les obres del càmping Els Roures i que, posteriorment, es va enviar als mitjans de comunicació per tal que n'extraguessin les seves conclusions. En anteriors mandats ja s'havien enregistrat els plens, però en els darrers anys va deixar de fer-se.

Al novembre passat FEM ja va enviar un escrit a l'alcaldessa Dolors Cambras, on li retreia que només hagués donat permís al seu partit per enregistrar els plens sempre que aquesta gravació quedés custodiada per la mateixa alcaldia. En aquella ocasió l'oposició va sol·licitar-li els articles de la llei que disposen aquesta actuació, retraient-li una actitud darrera de la qual podia haver-hi la voluntat d'«amagar informació». Ara mateix, els plens santpauencs són de domini públic.