Una pancarta de grans dimensions exigeix, des d'ahir al matí, al campanar de la catedral de Girona que s'obrin les fronteres i es doni suport a les persones refugiades. La plataforma Girona Acull és la promotora d'aquesta acció reivindicativa, amb la qual s'han adherit a una caravana que ha sortit de Barcelona en direcció a Grècia.

Els encarregats de despenjar-se per les parets del campanar i desplegar la pancarta eren bombers, presents en els moviments solidaris amb la població refugiada que busca asil a Europa.

"Obrim fronteres!" és el lema que es llegeix, escrit sobre fons groc -el color que identifica Girona Acull, igual que les siluetes de figures que representen persones refugiades-, a la part més alta de la catedral.

Amb aquesta acció i un esmorzar solidari, la plataforma es va sumar a la campanya "Caravana a Grècia: Obrim fronteres", dintre de la qual organitzacions ciutadanes i moviments socials han sortit de diferents punts de l'Estat. El viatge, que va començar ahir, s'allargarà tres dies i té com a objectiu reclamar un canvi de les polítiques migratòries de la Unió Europea.