L'1 d'agost (dilluns) és la data, en la qual l'hospital d'Olot i de la Garrotxa activarà el servei de diàlisi. Ho va anunciar -ahir- Josep Maria Corominas (alcalde i president del patronat de l'hospital). Corominas va anunciar que Antoni Comín (conseller de Salut) serà a Olot el divendres dia 5 d'agost per tal d'explicar l'obertura del servei. L'activació del servei de diàlisi evitarà els desplaçaments de malalts a la clínica Girona.

També sobre l'hospital, Corominas va anunciar l'aposta del Servei Català de Salut pel triangle sanitari Olot-Campdevànol-Vic. Es tracta d'una unió destinada a optimitzar els recursos dels 3 centres, però amb la preservació de la independència de cada hospital .

Fa poc, un informe del comitè directiu de l'hospital d'Olot va descobrir mancances de l'aliança. Corominas va indicar que la voluntat de Salut és de tirar-lo endavant i per fer-ho ha decidit posar el doctor Oriol Morera al capdavant de l'aliança. Morera ha estat gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central i també de la de Barcelona. A més ha dirigit diferents plans de salut.

L'altra novetat sobre l'aliança és que hi ha entrat l'hospital Josep Trueta de Girona, centre que ja és des de temps l'hospital de referència d'Olot.