L'Ajuntament d'Olot ha contractat una empresa especialitzada en control de larves. La voluntat és que l'empresa realitzi un tractament biològic que limiti el creixement de larves als embornals de la via pública. El mosquit tigre és un insecte que es reprodueix a l'aigua envasada. El fet fa que els embornals siguin un dels llocs a tractar per tal de frenar l'expansió de l'animal.

El mosquit tigre es caracteritza per tenir capacitat de fer més d'una picada, per seguir les víctimes i per actuar tan de dia com de nit. L'animal va aparèixer fa uns anys a localitats de la costa d'on s'ha expandit per la Garrotxa i el Ripollès.

Quan els tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) es van adonar de la presència del mosquit tigre van activar mesures de prevenció.

Les primeres van tenir lloc als embornals propers a les zones més freqüentades. Van tractar els forats propers als centres educatius, zones esportives, parcs infantils...

Aquest any, també, s'aplicarà a altres llocs sensibles com ara fonts ornamentals o embornals situats dins dels recintes escolars.

Durant el mes de maig, es va fer un primer tractament i està previst que el segon es realitzi durant la setmana que ve. La previsió és que, al llarg del que queda d'any, es portin a terme fins a cinc tractaments, tot i que poden variar en funció del clima.

Segons va explicar -ahir- Josep Guix (regidor de Medi Ambient pel PSC), la prevenció contra el mosquit tigre ha abastat les acumulacions d'aigua de pluja destinada al rec dels horts urbans. Per tal d'evitar que els mosquits facin servir l'aigua dels bidons per criar, el SIGMA reparteix tela mosquitera que deixa passar l'aigua de la pluja, però no el mosquit.