L'Ajuntament d'Olot preveu activar l'illa energètica al setembre. En poques setmanes, els tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) faran les proves pràctiques. És a dir, encendran les calderes de biomassa, activaran els pous geotèrmics i obriran les plaques solars.

L'energia renovable s'escamparà per la plaça Mercat, el geriàtric Montsacopa, la residència la Caritat, el Museu Comarcal de la Garrotxa i els equipaments situats dins de l'estructura de l'hospital Sant Jaume: botigues Mango i Abacus i l'Oficina de Turisme. Encara arribarà fins a la Fundació d'Estudis Superiors i el Casal de Jubilats.

Amb el darrer objectiu, fa pocs dies els operaris van començar a foradar el carrer Fontanella per fer passar el tubs de la xarxa de climatització. La previsió és que el carrer estigui tancat fins al divendres dia 20 de juliol a les 20 hores.

Es tracta dels darrers treballs de l'illa energètica. L'espai d'exposició a l'avinguda Camil Mulleras està pràcticament acabat. Ara, els operaris fan les darreres operacions de l'aparador exterior.

L'ambiciós projecte que ha convertit Olot en model de ciutat europea compromesa amb el medi ambient està prop de convertir-se en realitat.