L'Ajuntament de Banyoles ha posat en marxa una campanya amb la que vol implicar els ciutadans en un esdeveniment esportiu que al setembre se celebrarà a la ciutat i que concentrarà tres competicions relacionades amb el triatló. El Consistori mobilitza 300 voluntaris que ajuden en la seva organització i, ara, crida a implicar-s'hi per tal de convertir-ho en «una festa».

Aquesta campanya arriba just després que tant des de l'oposició municipal com des de col·lectius ecologistes hagin advertit del perill de l'excés d'aquest tipus d'activitats a la zona de l'estany, per a les quals reclamen una major ordenació i control.

Banyoles serà la seu, els pròxims dies 3 i 4 de setembre, d'una triple cita amb l'esport del triatló amb la celebració del Campionat d'Espanya en categoria elit, sub-23, paratriatló i grups d'edat; el Campionat d'Europa per a Clubs de relleus mixt; i el 31è Triatló Olímpic de Catalunya, amb una participació aproximada d'uns 1.500 esportistes. També tindrà lloc una competició per als més joves, el Campionat Nacional de Catalunya infantil i aleví. Ahir, l'Ajuntament va remarcar que fa més d'un any va reforçar la informació dels talls de trànsit que provoquen aquest tipus de proves esportives.

Informació de les afectacions

A més, el Consistori ha iniciat una campanya específica, sota el lema «Banyoles, ciutat de triatló», per informar degudament la ciutadania dels horaris de la competició, de les especificacions de cada modalitat, de quins carrers i quines vies d'entrada i sortida romandran tancades, així com de les alternatives de circulació previstes, de la tasca dels voluntaris i de les mesures de seguretat programades, entre altres coses.