Les obres per construir el nou institut Josep Brugulat de Banyoles s'han retardat i no començaran aquest any, tal com havia anunciat el Departament d'Ensenyament, que ahir va atribuir la demora a raons tècniques. De moment, l'empresa pública Infraestructures.cat ha tret a concurs per 315.562 euros la redacció del projecte i posterior direcció d'obra d'ampliació i adequació d'aquest centre educatiu, on els primers barracons es van instal·lar fa 20 anys.

El projecte de construcció del nou edifici del Josep Brugulat, que ha de millorar i ampliar les instal·lacions actuals, s'allargarà dos anys -tal com l'exdirector territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, va informar l'any passat. Bayot va comparèixer per explicar el projecte al costat de l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, qui va recordar que el municipi porta anys reivindicant l'obra i que, per aquest motiu, era important que es tirés endavant. Això era el març de 2015 i, llavors, es va concretar que el projecte tindrà dues fases: en la primera es construirà una ala nova, amb el doble de metres quadrats que l'actual, i la segona servirà per reformar la part vella de l'institut. Ahir, l'Ajuntament de Banyoles va declinar fer cap valoració sobre el retard i el calendari d'obres del Brugulat.

Des del Departament d'Ensenyament van assegurar que el començament dels treballs, per als que no van avançar cap data, no interferiran en l'activitat lectiva de l'alumnat.