La festa petita de Banyoles, les Festes d'Agost que se celebraran entre els dies 12 i 16 d'agost, inclourà una mostra de grups joves del Pla de l'Estany, programació musical, la 72a edició de la Fira del Cop d'ull, correfocs, castells, jocs infantils, sardanes o el VII Carnaval d'estiu, entre d'altres propostes.

Les Festes d'Agost començaran el divendres 12 d'agost a les 6 de la tarda amb la Mostra de grups joves del Pla de l'Estany, que comptarà amb Krit, Banda Kamikaze, Disturbio Civil, Nunca Mais, Kandem i Dr. Marti.

Pel que fa a la resta del cartell musical, al llarg de quatre dies actuaran formacions com Pirats Sound System, Azahar Ensemble, Joan Colomo, Dr. Calypso, els Catarres, Mambo Jambo o Cesk Freixas, entre d'altres.

El cartell d'enguany és obra de l'equip de Creative Corner Agency que, per tercer any, han substituït el tradicional llibret per un diari amb totes les seves seccions habituals. Segons la dissenyadora gràfica Lorena Rodríguez, «enguany volíem canviar una mica i hem apostat per innovar amb el cartell, i l'hem fet diferent ja que és estripat i amb relleu». L'alcalde, Miquel Noguer, i el regidor de Festes, Jordi Bosch, van presentar l'esdeveniment ahir, tot demanant una participació cívica en tots els actes.