Les preses de posició envers una variant de 2 carrils per banda en tot el trajecte Vall d'en Bas, les Preses, Olot i la polèmica per les rotondes que havien de servir per ordenar el trànsit a la travessa de la C-152 a les Preses han provocat una nota aclaratòria de l'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat (La Vall Plural-ERC).

El comunicat exposa que l'Ajuntament treballa «en base al nostre compromís públic» i que la voluntat és que «el traçat sigui el que menys afecti els valors ?naturals, paisatgístics, mediambientals i agraris del territori que haurà de travessar i cenyir-nos al pacte subscrit entre els alcaldes de la Vall d'en Bas, les Preses i Olot». El compromís planteja una carretera amb una secció d'un únic carril de circulació per cada sentit.

En el procés per la configuració de la variant exposa que «hi ha hagut informacions esbiaixades, falses, i poc respectuoses». Això no obstant, indica que «som discrets i rigorosos i evitem declaracions públiques que puguin afegir confusió». En aquest sentit afirma que «no es pot pretendre solucionar en uns pocs mesos el que no s'ha estat capaç de solucionar en dècades i no es poden crear falses expectatives».

El comunicat explica també que la proposta de les rotondes va sortir de l'Ajuntament de les Preses. Exposa que la van entendre i la van comunicar als veïns del barri de Verntallat. Apunta que també han entès el canvi de posició de l'Ajuntament de les Preses, ara en contra de les rotondes i lamenta que el canvi d'opció envers les rotondes hagi estat fet de manera unilateral. L'Ajuntament assegura que es reafirma en el compromís amb un model de país sostenible i respectuós amb el medi ambient.