05 de agost de 2016
05.08.2016

Un dels dos bombers intoxicats per botulisme a finals de juny surt de l'UCI

L'altre afectat continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives

08.08.2016 | 07:18

Un dels dos bombers intoxicats per botulisme a finals de juny, després de consumir un pot de mongetes cuites en un dinar al Parc de Bombers de Palafrugell, ha sortit de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona i ja es troba ingressat a planta. Pel que fa l'altre afectat, encara segueix ingressat a la Unitat de Cures Intensives.
L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició va confirmar que la toxina botulínica es va localitzar en un envàs de vidre de 400 grams de mongeta blanca Bon Preu i envasada per l'empresa Hermanos Cuevas S.A.
Els dos bombers intoxicats van començar a trobar-se malament després del dinar, el 27 de juny, i van anar al metge amb símptomes característiques del botulisme: malestar general, vòmits, visió doble, dificultats per parlar i sensibilitat a la llum.
Els dos afectats van compartir l'àpat amb set persones més que no van presentar símptomes, tot i que durant els dies següents es va seguir la seva evolució.
El botulisme és una malaltia greu que pot arribar a ser mortal. Consisteix en una intoxicació causada generalment per la ingesta d'aliments contaminats amb neurotoxines molt potents. La via d'intoxicació més comuna és l'alimentària, quan els afectats ingereixen aliments mal preparats o que han estat conservats de manera inapropiada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook