L'Ajuntament d'Olot ha creat una taula d'entitats per tal d' implicar les associacions en els temes que les afecten. Segons ha explicat Josep Berga (regidor de Cultura), la utilitat principal de la taula serà la d'aconsellar el nou servei SISA. Es tracta d'un servei d'assessorament i col·laboració amb entitats i associacions que -segons Berga- començarà l'activitat a la segona setmana de setembre.

La funció de SISA serà la de tramitar la documentació exigida per a la reforma fiscal referent a les entitats sense ànim de lucre. La voluntat -segons Berga- és la de donar suport a les persones que tenen compromís amb associacions i fer-los l'obligació més agradable.

Abans de crear la taula de les entitats, de la qual n'ha de sortir un consell assessor del SISA, l'Ajuntament va fer una enquesta a les entitats per tal de conèixer amb més profunditat les característiques del teixit associatiu de la ciutat i les seves mancances i necessitats.

La idea és que els integrants del consell assessor actuïn com a persones coneixedores o expertes en el teixit associatiu.