Durant la seva visita a Olot, el conseller va presidir la celebració de l'activació del servei d'hemodiàlisi, un dels grans reptes del centre hospitalari des que va obrir les portes a la tardor del 2014.

Només d'arribar va afirmar que volia d0nar un missatge: "L'Hospital d'Olot és una mica la foto del com voldríem que fos el sistema sanitari català en el seu conjunt" i va qualificar el centre olotí com d'exemplar. Tot seguit va justificarque "ressumeix una mica totes les virtuts que té el nostre sistema sanitari que aquí es donen d'una manera perfectament modèlica". Comín va indicar que "tenim unes instal·lacions noves, uns professionals que estan garantint una qualitat assistencial de primer nivell i tenim l'activitat al dia. O sigui, és un hospital sense llistes d'espera".

Sobre les instal·lacions va reblar: que "estan a la primera divisió europea dins dels sistemes sanitaris públics". I dels metges va considerar que "això sí que forma part de la tradició sanitària catalana tenir grans equips professionals: mèdics i d'infermeria.

El responsable de Salut opina que l'hospital "té una fundació pública i per tant una relació amb l'Administració i els proveïdors amb tipologia i participació de l'Ajuntament. Una altra cosa que també és important i es que per poder avançar en els sistemes sanitaris públics són necessàries les aliances territorials". Salut en posa com a exemple l'hospital olotí. "L'Hospital d'Olot ja aprèn a no estar al marge del territori, sinó que està inclòs en el triàngle del senglar: Olot, Campdevànol i Vic, amb la col·laboració del Trueta. Aquí, això també es fa molt bé".

El conveni de col·laboració entre els hospitals de Vic, Campdevànol i Olot, va ser motiu fa poc d'un informe de l'equip directiu de l'hospital d'Olot. El document exposava els apartats, en els quals a criteri del comitè de direcció considerava que l'Hospital d'Olot estava en desavantatge respecte als altres. L'informe va transcendir al ple de l'Ajuntament i del ple va anar a parar als mitjans.

Sobre els decalatges entre hospitals, va indicar: "Us ben asseguro que tothom guanya. Un dia, un hi guanyarà molt i l'altra bastant i un altre dia serà al revés, l'altre i guanyarà molt i el que guanyarà bastant serà el que abans hi havia guanyat molt".

Feta la paràbola, el conseller va explicar en la mateixa línia que "la gent vol ser curada el millor possible". Per tant, va afirmar que "hem de fer tot el que serveixi per millorar la qualitat assistencial. I què sabem? Que l'experiència ens demostra que la integració territorial millora la qualitat assistencial, perquè permet potenciar els serveis, perquè et permet construir serveis que sense aquestes aliances probablement no podries articular i en conseqüència les aliances territorials són imprescindibles".

El conseller de Salut va considerar també que els resultats d'aquesta anomenada "l'aliança del Triangle" tranquil·litzarà tothom. "Després s'hauran d'explicar les conseqüències del triangle en les millores assistencials", va insistir.