Fashion Weekend a Sant Antoni de Calonge (tot el cap de setmana)

Els jardins del Collet de Sant Antoni de Calonge es preparen per acollir aquest cap de setmana una nova edició del Costa Brava Fashion Weekend, tres dies en què la moda i el disseny es barregen amb la música i la gastronomia en un espai natural a prop del mar. En aquesta ocasió, a més, compten amb el suport de la passarel·la 080 de Barcelona i s'atorgarà un premi al dissenyador revelació. Desfilades, un mercat on comprar les col·lecions que desfilen, una mostra d'art de joves creadors, un espai gastronòmic i música en directe completen l'oferta.

Comencen les Nits del Marimurtra (6 d'agost)

El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes torna a ser l'escenari d'un festival que omplirà de música les nits d'agost d'aquest espai incomparable. "Les Nits del Marimurtra" arrenquen aquest dissabte amb Mònica Green, una artista nascuda a Nova York però consolidada a casa nostra en la música Blues i Jazz. Amb una veu molt potent i una gran presència a l´escenari, Green presentarà a Blanes un concert acústic en el que rendeix homenatge als èxits més importants de la música Soul, Funky, Motown i R&B. Sense dubte, una gran experiència per els amants de la música negra.

Soul i flamenc al Festival de Begur (6 i 7 d'agost)

El vocalista britànic Zalon, que acompanyava Amy Whinehouse a l'escenari fins que l'artista va morir, actuarà divendres a la nit al Festival de Begur juntament amb The Gramophone All Stars. Fill del cantant jamaicà de reggae Dr Alimantado, Zalon ha centrat la seva carrera en la música soul. Diumenge, al Festival de Begur serà el torn de Mayte Martín. Martín és una cantaora, guitarrista i compositora que camina entre el flamenc més ortodox -és un dels pesos pesats del flamenc actual- i el bolero. El seu últim treball Tempo Rubato.

Musical d'El Petit Príncep a Sant Feliu de Guíxols (6 d'agost)

Àngel Llàcer, Manu Guix i La perla 29 ens expliquen El Petit Príncep, un dels textos més traduïts i estimats de la literatura universal, com mai l´havíem vist abans. La fàbula d´Antoine de Saint-Exupéry és ara un musical amb personatges virtuals en 3D, so embolcallador i una escenografia màgica i espectacular. Una història de valors com l´amistat i la curiositat que ens convida a no perdre la capacitat d´emocionar-nos i, sobretot, no fer-se gran si això vol dir oblidar-se de ser nen. El musical forma part de la programació del Festival Porta Ferrada.

347 Street Food Park, un aparador gastronòmic a Gualta

El fenomen de l'street food ha arribat per quedar-se. En els darrers tres anys, les furgonetes de menjar ambulant han revolucionat el panorama gastronòmic i han consolidat una oferta culinària que ha sucumbit els paladars més exigents. Javier Muñoz, volia oferir el primer espai permanent de food trucks de Catalunya i l'ha creat al Baix Empordà. Amb seu a Gualta, a peu de la carretera de Torroella de Montgrí a Pals, Muñoz ha creat la «república» de l'street food amb una ferma aposta pels productes d'alta qualitat i elaborats in situ de manera artesanal.

Un autor de còmics de la Marvel exposa a Blanes

L´il·lustrador Esteban Maroto fa cinc anys que passa llargues estades a Blanes. Desconegut pel gran públic, en els cercles d´il·lustradors i dibuixants de còmics és sinònim de veneració i admiració. Tot i que va començar a treballar a Barcelona, la major part de la seva carrera l'ha desenvolupat a l'estrangerÉs dibuixant de còmics de Marvel, Conan el Bàrbar, Aquaman, Drácula i Vampirela. Ara exposa 50 anys de treball a la Casa Saladrigas de Blanes en una exposició titulada "Viatge a la Fantasia. Personatges i Mons Fantàstics d´Esteban Maroto"

Cap de setmana ramader a Setcases (6 i 7 d'agost)

Donar sal al bestiar és una pràctica habitual entre tots els ramaders d´alta muntanya. L´Ajuntament de Setcases vol protegir aquesta festa tradicional donant-li difusió i convertint-la en una festa popular. Com ja ha passat en anys anteriors, la collada de la Balmeta acollirà vaques, eugues i ovelles per tal de celebrar la festa que, així, recupera aquesta vella tradició. A més de la donada de sal, hi haurà passejades amb ponis, esmorzar de germanor, ball country, concert, esquilada de xais, taller de filar llana, demostració de gossos d´atura i moltes activitats més.

Últims dies del Festival de Cinema de la Cerdanya

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que se celebrarà al Museu Cerdà de Puigcerdà fins al 7 d'agost, ha batut tots els rècords. I és que la cita, que aquest any arriba a la setena edició, creix com mai i amplia el nombre de projeccions i de dies -de set a nou-, així com la tipologia dels films i les activitats vinculades. El motiu? Que els organitzadors van rebre ni més ni menys que 915 propostes, de les quals n'han acabat seleccionant 110 per al concurs, després d'un procés llarg i feixuc que ha durat mesos.

Cap de setmana de festes majors

Molts municipis de les comarques gironines celebren aquest cap de setmana la seva festa major, entre ells Caldes de Malavella, Castelló d'Empúries, Pals, el Port de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Fontcoberta, Molló, Massanes. També comencen l'activitat algunes festes -com la de Roses o Bescanó- que tindran el seu punt culminant el cap de setmana vinent. La música, les cercaviles populars i les activitats per la mainada són els grans protagonistes d´aquestes celebracions.

Assumpció Mateu i Quim Corominas a la Canònica de Sta. Maria de Vilabertran

La Canònica de Santa Maria de Vilabertran, que cada any acull la Shubertíada, també es vol consolidar també com un espai de referència de la difusió de l´art contemporani de les comarques de Girona. L'any passat va viure una primera experiència amb Montserrat Costa i Jordi Martoranno. Aquest estiu hi exposen Assumpció Mateu i Quim Corominas, dos sòlids valors de la pintura catalana. Des de posicionaments diversos, comparteixen amb l´art sonor la seva sensibilitat per la variació i el cromatisme, per la vida i els seus ritmes més secrets.