07 de agost de 2016
07.08.2016

L'Ajuntament de Ripoll ha aprovat el projecte de la plaça Capranica

La dignificació d'aquesta zona va ser una de les condicions del PSC per donar suport al pressupost

08.08.2016 | 07:18

L'Ajuntament de Ripoll, en una de les darreres juntes de govern, va aprovar el projecte d'urbanització de la plaça Capranica, al nucli històric de Ripoll. El pressupost és de 83.500 euros, amb l'IVA inclòs.
El projecte suposa la millora de la plaça per tal d'adequar-la a accions anteriors. La primera va tenir lloc al 2010, quan l'Ajuntament va ordenar l'expropiació i enderroc de l'edifici situat al carrer de Sant Jaume cantonada amb Donya Estasia.
Una vegada la casa, que estava afectada per vialitat, va estar ensorrada, la plaça va quedar el doble de gran i ara configura una zona d'esponjament del nucli històric. Està voltada pels carrers Trinitat i Donya Estasia, en sentit nord-sud i el carrer Sant Jaume en sentit llevant-ponent. El costat nord està tancat per la façana d'un edifici d'habitatges d'Incasol de recent creació.
El projecte dignificarà la paret mitgera d'un edifici plurifamiliar de planta baixa i quatre plantes, amb façana al carrer Donya Estasia. La mitgera va quedar al descobert quan van ensorrar l'edifici situat entre el carrer de Sant Jaume cantonada amb Donya Estasia.
La dignificació de la plaça Capranica va ser una de les condicions del grup socialista Fem Ripoll per donar suport al pressupost municipal del 2016. La regidora Anna-Belén Avilés (Fem Ripoll- PSC) va optar per un vot favorable i de confiança després que l'equip de govern de Convergència i Unió hagués inclòs totes les demandes que havia fet.
A més de la plaça Capranica, els socialistes havien demanat la dignificació del carrer Trinitat. Tambe van demanar la col·locació de jocs infantils adaptats per a nens amb discapacitat als parcs infantils.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook