La previsió de pluges i tempestes per a la tarda d´aquest dimarts i un descens moderat de les temperatures màximes fan que avui el perill d´incendi forestal sigui menor que en els darrers dies. El mapa de predicció elaborat pel Departament d´Agricultura corresponent a aquest dimarts presenta pocs punts del territori on el perill es considera "molt alt", en comparació a la situació del cap de setmana passat i d´aquest dilluns. El risc que es considera molt elevat es concentra avui en punts concrets de 7 comarques (Alt Empordà, Baix Empordà, Alt Camp, Baix Camp, Priorat, Ribera d´Ebre i Terra Alta).

La predicció del Servei Meteorològic de Catalunya és que a partir del migdia d´aquest dimarts hi hagi xàfecs al Pirineu, Prepirineu i interior del quadrant nord-est. Al llarg de la tarda es preveu que les pluges s'estendran a altres punts del país. Al final del dia les precipitacions es restringiran, sobretot al litoral i prelitoral.

Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, localment fortes, acompanyades de tempesta i no es descarta de calamarsa. Les quantitats acumulades seran entre minses i poc abundants, si bé podran ser localment abundants, i molt abundants a punts de l'interior