L'Ajuntament de Blanes juntament amb representants de les associacions veïnals, van seleccionar dissabte passat les primeres propostes dels pressupostos participatius en la primera de les zones (s'Auguer, sa Massaneda, Dintre Vila, Raval, sa Carbonera i el Port) on, amb anterioritat, ja s'havia fet el procés d'obertura d'urnes i recollida de 170 butlletes, que incloïen una trentena de propostes.

En l'assemblea celebrada dissabte hi havia, un total de 23 propostes que es van presentar als veïns dividides pels diferents barris que abasta la Zona 2. Primer, es van descartar les que tenien a veure amb arranjaments relacionats amb pavimentació i obres molt complexes que excedeixen la quantitat total amb què compta, 51.250 euros. Després d'un intens debat, es van seleccionar quatre propostes que ara hauran d'estudiar els tècnics dels diferents departaments de l'Ajuntament als quals corresponen. Aquestes quatre propostes que s'han seleccionat inclouen millores relacionades amb la seguretat viària, l'arranjament i reordenació de determinats indrets, així com amb l'embelliment dels carrers i mobiliari urbà.

El procés de trobades per obrir les urnes i recollida de butlletes, així com les posteriors assemblees per seleccionar les propostes, continuarà durant els propers dies fins a culminar en la darrera reunió acordada, que coincidirà amb el 31 d'agost. Els pressupostos participatius se celebraran el pròxim mes d'octubre i compten amb una partida de 315.000 euros.