17.000 persones ja han expressat el seu suport, a través de la plataforma Change.org (de recollida de firmes), a una iniciativa que ha impulsat el santuari Gaia de Camprodon i que demana que el bestiar que està ferit d'un accident no vagi a un escorxador. En concret, es vol que aquest bestiar acabi en un santuari per a animals.

De moment, la petició del santuari Gaia no ha deixat de sumar persones adherides a la causa, dirigida al Departament d'Agricultura de la Generalitat. Aquesta iniciativa va sorgir després d'un accident de trànsit en el qual un centenar de porcs va morir. Per això, el santuari Gaia -juntament amb la Llar Provegan- reclama a la Generalitat que elabori un protocol perquè es pugui ajudar i recuperar els animals ferits en aquest tipus de sinistre.

De fet, l'accident de trànsit que va motivar la campanya va ser un succés que va tenir lloc fa poques setmanes a la C-17 a l'altura de La Garriga quan un camió que transportava uns 300 porcs cap a l'escorxador va bolcar, en un sinistre en el qual el conductor va resultar il·lès. En conèixer l'accident, diversos membres d'alguna entitat i d'algun santuari per a animals es van desplaçar fins al lloc del succés per intentar socórrer els porcs ferits, malgrat que finalment van ser sacrificats.

«Volem que quan hi hagi un accident d'aquest tipus, hi puguem anar i portar els animals ferits a un santuari o un refugi perquè es recuperin i puguin quedar-s'hi per sempre», va remarcar fa unes setmanes -quan es va engegar la iniciativa- el cofundador del santuari Gaia, Ismael López. «És important que els animals tinguin l'oportunitat de viure», va afegir.