Lluïsa Pérez (ERC) va demanar en el darrer ple de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses pels resultats de la difusió de la campanya «No puc esperar!». Es tracta d'una acció destinada a facilitar l'accés als lavabos privats i públics a les persones amb malalties inflamatòries intestinals, com la malaltia de Crohn, càncer de còlon o diabetis.

Pérez va argumentar que durant els mesos d'estiu, Sant Joan incrementa la visita d'estiuejants i «per tant és bo que es concienciï i es faci pedagogia a la població de la importància de facilitar l'accés als lavabos públics i privats». Va explicar també que al març «vàrem rebre una carta de l'entitat per adherir-nos a la campanya per l'ús dels serveis a equipaments públics i privats». Aquesta carta la van repartir entre els comerciants a través de l'associació de botiguers. «A dia d'avui, no em consta que s'hi hagi apuntat ningú» i va demanar «alguna acció pedagògica més».

«No puc esperar!» és un projecte pensat per a totes les persones que per algun problema mèdic necessiten utilitzar de manera urgent el lavabo. Un dels problemes que més preocupen els pacients és la necessitat contínua i de vegades imprevisible d'anar als sanitaris.

A algunes persones els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo disponible i això els impedeix una vida normal. La campanya és un projecte comunitari d'alt impacte social. Es basa en la signatura d'acords de col·laboració entre institucions, entitats, hospitals, comerciants i hostaleria, amb la finalitat que autoritzin l'ús dels lavabos als portadors de les targetes «No puc esperar!», que lliuren els metges dels hospitals adherits. A l'acció participen bancs, associacons de botiguers i la Generalitat.