Pobeda Airlines allargarà el vol entre l'Aeroport de Girona-Costa Brava i Moscou durant la temporada d'hivern. La companyia russa ha anunciat que oferirà dues freqüències setmanals pels mesos que duri la temporada baixa, o sigui fins al mes de març.

L'aerolínia opera a l'aeroport de Vilobí d'Onyar des del 9 de juny passat, volant els dijous i els diumenges de cada setmana. Tot i que les dates concretes de la temporada d'hivern encara estan per confirmar i sortir a la venda, a la pàgina web de Pobeda ja es poden veure anunciades les freqüències per aquests mateixos dies. Fonts de la companyia no han volgut donar més detalls de la planificació hivernal i tampoc han confirmat si volaran amb Girona de cares a l'any que ve.

Pobeda Airlines és la filial low cost d'Aeroflot, depenent de l'Estat i principal companyia de Rússia. El seu aterratge a Girona va ser molt ben rebut per les autoritats aeroportuàries i les institucions gironines, en uns moments en què la retirada de vols de Ryanair està deixant l'aeroport sense trànsit de passatgers.

En els dos primers mesos d'operacions a Girona Pobeda va transportar 2.318 passatgers, principalment russos que vénen a fer turisme a la Costa Brava.

El vol, d'unes quatre hores, es ven a partir de 70 euros el trajecte d'anada més econòmic i aterra a l'Aeroport Internacional de Vnukovo, la més antiga de les tres bases aèries de Moscou, situada a 28 quilòmetres al sud-oest del centre de la ciutat i amb un trànsit de quinze milions de passatgers l'any.

El vol Girona-Moscou ha anat apareixent i desapareixent durant els últims anys a l'aeroport de Girona. L'any 2011, la desapareguda companyia Transaero va començar les seves operacions, que es van allargar fins al 2013 i es van interrompre de forma sobtada quan semblava que el vol s'havia consolidat a llarg termini.

Transaero va marxar de l'aeroport per uns problemes econòmics que, dos anys després, suposarien la fi de les seves operacions i el seu tancament. Abans de la seva dissolució, la infraestructura de la companyia va ser absorbida precisament per Aeroflot, aerolínia que ara ha tornat a recuperar la ruta a través de la seva filial de baix cost.

Els avions que utilitza Pobeda Airlines són de la marca Boeing i tenen capacitat per a unes 140 persones.