Jordi Pascual, director de la Fundació Privada Astres de Girona, i Carles Juanola, Director Banca d'Institucions de CaixaBank a Girona, han firmat el conveni de col·laboració a través del qual l'Obra Social La Caixa destina 24.000 euros a l'impuls d'un nou projecte destinat a fomentar l'autonomia i la qualitat de vida de 30 persones amb discapacitat intel·lectual que viuen soles.

Aquesta aportació correspon a la convocatòria de Promoció de l'autonomia i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la dependència 2016, emmarcada en el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social La Caixa i que aquest any preveu destinar més de 17 milions d'euros a les vuit convocatòries en què es diversifica. L'objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en favor d'aquests col·lectius en risc d'exclusió poden accedir a aquest programa.

El projecte «Me'n surto sol» neix de la voluntat d'acompanyar les persones amb discapacitat intel·lectual que viuen soles en el seu procés d'autonomia personal i oferir l'oportunitat a d'altres persones per emancipar-se de la família o desinstitucionalitzar-se d'un establiment residencial, facilitant poder viure en un habitatge propi amb suports intermitents que garanteixen la seva autonomia.

Treball amb l'entorn proper

El projecte vol acostar-se a aquest col·lectiu i treballa amb ells des del seu entorn més proper i de manera individualitzada per ajudar-los a posar les bases per tal que el seu projecte de vida sigui viable.

La selecció dels projectes s'ha realitzat a partir de criteris d'avaluació que han tingut en compte aspectes com la complementarietat amb els recursos existents en el territori; el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat; la participació dels destinataris; el voluntariat i la implicació de la comunitat on es ?desenvolupen.

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, va expressar el seu agraïment a totes les entitats que han participat en aquesta convocatòria. «Per arribar a impulsar aquestes iniciatives en el camp social no n'hi ha prou amb esforç».

Adquirir una nova perspectiva de la realitat és un principi essencial. Una nova visió que accepti i integri la realitat de la vulnerabilitat social, no com un estat de fracàs vital, sinó com una oportunitat de creixement i de canvi», va assenyalar el president de la Fundació Bancària La Caixa.