Hi ha lladres que no tenen massa cura quan es fan un tall i això és el que va passar a un veí de Banyoles que en una sola nit va forçar 10 vehicles en un aparcament de la capital del Pla de l'Estany.

La seva pròpia sang el va delatar, ja que després que els Mossos l'enxampessin van seguir-ne el rastre que havia deixat en els diferents cotxes i li van poder imputar ser el presumpte autor de deu robatoris amb força a l'interior de vehicle.

També va llançar els objectes que havia rebut i el lladre quan el van trobar no va dubtar a encarar-se als agents de la comissaria de Banyoles amb una navalla i fins i tot amb una de les eines que va utilitzar per forçar els panys dels cotxes on havia robat.

El detingut és un home que viu al mateix municipi, té 32 anys i és de nacionalitat marroquina. El lladre ja compta amb antecedents policials i va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona el mateix dia dels fets. Després de prestar declaració, el jutge en va decretar la llibertat.

Tota aquesta curiosa història es remunta a la matinada del dissabte passat, quan els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles van saber que un home que anava vestit de negre i portava una gorra vermella al cap es trobava manipulant els panys de les portes dels vehicles estacionats en un aparcament de la població tan tranquil·lament sense cap mena de vergonya.

El lladre s'encara als Mossos

Es tracta d'una zona d'estacionament que es troba situada entre la carretera de Girona i la de Barcelona. La patrulla en arribar al lloc dels fets va localitzar ràpidament el sospitós quan es trobava manipulant els panys d'un vehicle.

Aquest, en veure la presència policial, va llençar els objectes que duia a les mans a terra i va treure una navalla i un tornavís de forma amenaçadora.

Els agents en veure com havia reaccionat van actuar i van calmar l'home. Finalment van detenir el sospitós per un delicte contra el patrimoni.

Els Mossos de la comissaria de Banyoles, però, per veure si el lladre havia fet més cops a la zona van realitzar una inspecció ocular per localitzar els possibles vehicles violentats.

Després de revisar els que hi havia aparcats, els agents van poder constatar que hi havia fins a deu vehicles forçats amb el mateix modus operandi.

Taques de sang

La sorpresa va venir quan van comprovar que curiosament tots presentaven marques de restes de sang que havia deixat pel camí el lladre mentre havia actuat en els vehicles per robar.

Vist aquest senyal que va anar deixant el presumpte autor, els policies de Banyoles van comprovar que el detingut tenia un tall al palmell de la mà dreta i que sagnava.

Gràcies a aquesta prova i la resta d'evidències que els Mossos d'Esquadra van trobar a la zona d'aparcaments, com ara les eines que duia el lladre per forçar els panys dels cotxes i els objectes que hauria robat, el van arrestar. Finalment, la policia li va poder imputar fins a 10 robatoris amb força a interior de vehicle.

Després de la detenció, els agents de la comissaria de Banyoles dels Mossos d'Esquadra van recollir tots els objectes que havia sostret dels vehicles el lladre i que havia llançat en veure's sorprès per la policia in fraganti. Després van realitzar les gestions oportunes per tal de retornar-les als seus propietaris.