La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Banyoles arriba als quatre anys d'activitat, que l'entitat celebrarà denunciant el paper de les entitats financeres. En la prèvia de l'aniversari, que tindrà lloc dissabte vinent, la PAH banyolina va alertar que «cada dia que passa s'estan coneixent nous casos» de persones amb problemes per mantenir l'habitatge a la capital del Pla de l'Estany.

L'organització de Banyoles dedicarà la festa del seu quart aniversari a «l'Obra Social de la PAH» que, tal com va explicar mitjançant un comunicat, «sorgeix com una necessitat per contrarestar l'Obra Anti-Social de les entitats financeres en el terreny de l'habitatge».

L'entitat va afirmar que «cada vegada arriben a la PAH més famílies que, després d'un desnonament per execució hipotecària o una dació en pagament, no tenen on anar a viure». També va denunciar «famílies que convivien sota un mateix sostre» i que, en fer-se grans, alguna d'elles ha hagut de buscar un altre lloc on viure perquè «les administracions són incapaces de donar resposta a aquesta lamentable situació d'emergència habitacional».

La festa es durà a terme el 20 d'agost a la muralla, amb un taller per a infants, un sopar popular, una projecció de curts i actuacions.