El director del CAT112 destaca que la gent sol fer bon ús del 112 però que aquell qui l'usi amb mala fe s'exposa a una sanció.

L'increment de l'ús del 112 a Girona és una tendència?

Sí està essent un comportament homogeni a tot Catalunya però que n'hi hagi un tant per cent més elevat d'àmbit sanitari o de seguretat, no vol dir que les dues coses no vagin lligades.

Quin és el fet que ha generat més telefonades al 112 des de principis d'any a Girona?

Els incendis són el que generen més trucades perquè són visibles i afecta molta gent, sobretot a l'estiu. I un fet que ens va generar només 200 trucades en 30 minuts va ser la Flashmob de Platja d'Aro que inicialment ens van trucar perquè semblava una cosa i al final en va ser una altra.

Hi ha gent que fa bromes quan els truca?

La majoria de trucades que rebem són el que en diem operatives però també n'hi ha de mala fe o de broma però representen molt poques Les comprovem i poden ser sancionades d'entre 600 a 600.000 euros. En 6 anys hem obert 56 expedients, dels quals 10 van han acabat en sanció i 12 estan en tràmits.

El telèfon d'emergències té cobertura arreu?

Tenim convenis amb les companyies telefòniques perquè al 112 hi puguis trucar des de qualsevol línia. Però encara hi ha zones que no n'hi ha. També per exemple a Girona vam signar un conveni amb les Vies Verdes i als senyals hi ha el número de telèfon i un número, que serveis per identificar on es té l'emergència.

Aposten per estendre el 112 a més àmbits?

Intentem que tingui qualitat social i potenciar l'àmbit cultural i científic a través de convenis i aplicacions.