Encara que el Govern central estigui en funcions, el diputat del Partit Demòcrata Català (PDC) al Congrés, Jordi Xuclà, ha presentat una bateria de 31 preguntes parlamentàries relacionades amb les comarques gironines i la resta del territori català que ja va presentar en l'anterior legislatura i no van ser mai contestades. Apunta que si en el termini d'un mes segueixen sense respondre's «demanaré empara a la presidenta de la Mesa.

«Hi ha compromisos adquirits pel govern de l'Estat des de fa anys que segueixen sense complir-se, com per exemple el desdoblament de la N-II», apunta el diputat, qui s'ha mostrat especialment preocupat per l'«obscurantisme» amb que s'estan executant els pressupostos generals de l'Estat de 2016. «No ha tingut control parlamentari», es queixa el diputat nacionalista i «a mi el que m'interessa saber és com repercuteix a nivell de les comarques gironines perquè, a primer cop d'ull, les partides que s'hi havien dedicat no s'han executat, vivim en la més absoluta desinformació».

Per al diputat de PDC, la situació «és escandalosa» perqué el Govern central no s'ha sotmès a control parlamentari des de l'octubre. Remarca que després de les eleccions de desembre el govern en funcions ha evitat sotmetre's al control parlamentari, com tampoc ho ha fet encara després de les eleccions de juny, i critica que en el darrer consell de ministres s'hagi tancat el pressupost per a obres no adjudicades, cosa que «a efectes pràctics vol dir estalviar-se 1.200 milions d'euros perquè Europa no acabi imposant la multa» pel desviament del dèficit.