Matinada i tarda de dissabte complicada a Blanes per la Policia Local. D'entrada per una agressió amb una catana i després perquè el presumpte autor del succés es va atrinxerar a casa seva per evitar ser detingut. Finalment va aconseguir fugir pel teulat i a hores d'ara tots els cossos policials el busquen. És tracta d'un veí de Blanes de 24 anys i de nacionalitat xilena. S'enfronta ara com ara a l'acusació per un delicte de lesions, van informar ahir fonts policials.

L'agressió es va produir de matinada i un veí va trobar la víctima ensangonada al carrer Espronceda. Va alertar el 112 i la víctima va ser atesa sanitàriament pel SEM. Després va explicar als agents municipals el que hauria succeït però, amb por, perquè abans que l'ataqués amb una catana i una defensa, segons va dir, l'agressor ja li havia trencat un braç feia 15 dies.

La víctima té 22 anys i es d'origen colombià. L'home va rebre diversos talls després que el seu company de pis l'ataqués amb una catana al menjador de l'immoble. Durant l'atac, hi havia també els fills i la dona de l'atacant. La víctima va patir diversos traus al cap, força profunds, que li van suposar punts de sutura. També va patir talls de l'arma blanca a altres zones del cos, com ara les extremitats i la cara, entre d'altres i va ser enviat a l'hospital comarcal.

Les causes del succés per ara es desconeixen i la Policia Local investiga els fets. Es dóna el cas que l'agressor és força conegut per la seva activitat delictiva reincident i compta amb 18 antecedents policials, majoritàriament robatoris.

Per evitar ser detingut després d'encarar-se amb l'altre home amb l'espasa es va tancar al seu pis, situat al barri de la Plantera de Blanes. Malgrat la insistència i els intents de diàleg dels agents de la Policia Local, el presumpte agressor no va voler sortir de casa i s'hi va estar durant hores. Fins i tot es va valorar demanar la intervenció dels Grups Especials d'Intervenció dels Mossos d'Esquadra però finalment no va ser necessari.

A mitja tarda, cap a un quart de sis, els agents de la Policia Local de Blanes van poder accedir al domicili de l'atrinxerat Gràcies amb l'autorització judicial. No van trobar-hi l'home, que hauria fugit pel terrat i que es troba en cerca i captura. Al pis, els policies hi van trobar la catana, la defensa extensible i roba ensangonada; una pistola i una escopeta de balins i fertilitzants per al cultiu de marihuana.