Un total de 10.734 gironins de menys de 30 anys es beneficien, des de la setmana passada, de les mesures destinades a impulsar el treball juvenil que va aprovar el Govern espanyol el febrer del 2012. Les reformes que va endegar l'executiu espanyol han contribuït, segons va informar el Ministeri de Treball i Seguretat Social, a què més de 10.000 joves gironins comptin amb l'oportunitat de trobar una feina.

Catalunya és la segona comunitat autònoma, només després d'Andalusia, en la que més joves han pogut beneficiar-se de les mesures per impulsar la contractació. Segons les dades de Ministeri, després del paquet de més de 100 mesures que l'executiu espanyol va dur a terme, en l'actualitat 105.278 catalans de menys de 30 anys poden optar a una feina. En concret, 76.181 joves barcelonins podrien trobar feina, seguits pels tarragonins (12.148). La demarcació de Girona seria la tercera beneficiaria a nivell català, amb 10.734 i Lleida (6.215) seria la província catalana amb menys contractes per a joves que es podrien derivar del paquet de mesures que va dur a terme el Govern espanyol.

Pel que a comunitats autònomes es refereix, Andalusia és la que més contractes hauria extret del pla especial del Govern per impulsar el treball entre els més joves. Un total de 206.791 de joves andalusos de menys de 30 anys opten ara, segons càlculs del Ministeri, a una feina. La comunitat de Madrid hauria guanyat, segons aquest càlcul, la possibilitat que prop de 95.000 joves optessin a una feina. Per contra, juntament amb Ceuta (1.027) i Melilla (1.474), La Rioja seria la comunitat autònoma que menys rendiment hauria tret a aquestes mesures, doncs 2.844 joves menors de 30 anys tindrien ara la possibilitat de trobar una feina. En total, gràcies al paquet d'ajudes per impulsar el treball entre els joves, 727.027 joves de l'estat espanyol poden optar a un contracte laboral.

Impulsar la contractació

En l'actualitat, l'atur juvenil afecta a més de 358.000 joves menys que a l'inici de la legislatura. O, el que és el mateix, un 37% més de joves espanyols tenen un contracte si ho comparem amb el desembre del 2011.

Segons el Ministeri de Treball, aquestes xifres positives es deuen a l'estratègia que va emprendre, el febrer de 2012, l'executiu espanyol i que tenia com a objectiu impulsar la contractació. Es tracta d'un paquet de 100 reformes on es beneficiaven a nivell fiscal, tant treballadors com empresaris. Algunes de les reformes d'aquest pla van ser la implementació de la tarifa plana de 50 euros al mes de cotització a la Seguretat Social per a nous autònoms i els estímuls a la contractació. Durant els últims anys, l'executiu espanyol va reformar els contracte de formació i aprenentatge, així com va dur a terme accions formatives.

Paral·lelament, més de 310.000 joves espanyols dels anomenats ni-ni, que ni estudien ni treballen, estan adscrits en l'actualitat a un Sistema Nacional de Garantia Juvenil dissenyat, expressament, per a aquest col·lectiu.