La mitja veda ha començat i els caçadors poden iniciar les batudes d'algunes petites aus i guineus. Tanmateix, aquest any les restriccions per a la caça de les tórtores i les guatlles s'ha intensificat i cada caçador podrà abatre fins a un màxim de vuit tórtores, quan l'any passat el límit fixat era de dotze exemplars, mentre en el cas de les guatlles se'n poden caçar fins a vint.

Les Federacions de Caça atribueixen el descens de la població d'aquestes espècies al fet que cada cop es planten més fruiters en detriment de caps d'alfals i d'altres cultius herbacis on habiten aquests animals, i també per les nombroses captures que es duen a terme amb xarxes al nord de l'Àfrica per a la indústria.

La mitja veda donarà pas a la temporada de caça pròpiament dita, amb l'obertura del període de caça major, que arrencarà el 4 de setembre arreu de Catalunya amb l'autorització per a la caça del porc senglar, el mufló i la daina. A partir de l'11 de setembre també es podran abatre cérvols, i del 9 d'octubre, isards, cérvols i cabres salvatges. També el 9 d'octubre s'encetarà el període de caça menor, en què els caçadors podran caçar la perdiu roja, la perdiu xerra de muntanya, l'ànec griset, la fredeluca i la fotja. De moment, a les comarques gironines l'autorització per caçar durant la mitja veda és per als dijous, els diumenges i els festius no locals fins al proper 15 de setembre. Les espècies que poden ser objecte d'aprofitament cinegètic durant aquest període de caça són la guatlla, la tórtora, el tudó, el colom roquer -incloses les varietats domèstiques i híbrids-, la garsa, l'estornell vulgar, la gavina riallera i el gavià de potes grogues, a més de la guineu. Tot i això, també es poden caçar conills i senglars durant aquests mesos d'estiu però només en aquells vedats amb sobrepoblació d'aquesta espècie i que compten amb l'autorització expressa per part d'Agricultura.

El president de la Federació Catalana de Caça a Lleida, Jaume Teixidó, ha destacat que l'obertura de la mitja veda és un període molt esperat ja que per als caçadors "és com els nens quan comencen el curs nou" perquè, després d'uns mesos aturats, "la gent té la il·lusió de sortir a caçar i de treure els gossos". Teixidó va remarcar també l'increment de caçadors federats que s'ha registrat aquesta temporada, tant d'homes com de dones però sobretot de joves, al conjunt de Catalunya