Nou accident mortal de trànsit a la demarcació de Girona i en ple pont del 15 d'agost. El conductor d'un turisme va morir ahir el matí després que el seu vehicle s'incendiés com a resultat de xocar amb un altre cotxe a Gualta, al Baix Empordà. A l'espera de la confirmació forense que s'espera per a avui, la víctima mortal tenia entre 20 i 30 anys.

En l'altre vehicle hi anava una família, els cinc membres de la qual van quedar ferits de baixa gravetat i el SEM els va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El sinistre viari va produir-se al voltant de dos quarts de deu del matí a l'enllaç entre la carretera C-31 i la GI-643 en una recta on es pot avançar els vehicles, ja que compta amb línia discontínua.

L'accident de trànsit va consistir en un xoc lateral de dos turismes, un dels quals va començar a cremar després de l'impacte per evestida. L'ocupant no va sobreviure al tràgic succés tot i l'arribada dels serveis d'emergències. I és que l'home va ser sorprès per les flames fatals, que van cremar totalment el vehicle. Els mossos investiguen el cas. A causa de l'accident, els dos vehicles implicats en l'accident van quedar afectats per les flames. El de la víctima mortal, però, molt més. L'altre, sobretot en la part davantera.

La víctima mortal conduïa un turisme de la marca BMW i l'atre cotxe implicat era el d'una família francesa que anava en un turisme de la marca Citroën.

Hi anaven cinc persones que van quedar ferides de baixa gravetat. En concret van ser traslladats a l'hospital Josep Trueta de Girona: una dona de 38 anys, un home de 40 i tres menors de 15, 10 i cinc anys. Els van evacuar en quatre ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat que es van activar pel succés.

Carretera tallada

A causa del sinistre viari que va castigar el Baix Empordà es va haver de tallar la carretera GI-643 a l'alçada del quilòmetre 1, al municipi de Gualta, per l'accident i el treball dels efectius d'emergències (Bombers, Mossos i SEM) durant unes tres hores. Al voltant de la una del migdia es va reobrir al trànsit.

Es dóna el cas que en ple estiu i amb els passats incendis a la zona de Vilopriu i Camallera així com a l'Estartit, molts veïns de Torroella i de la zona propera al sinistre viari ahir el matí es van veure sorpresos per gran fumera que procedia de l'àrea afectada. Es van pensar que procedia d'un incendi però era del sinistre viari.

Amb aquest ja són 25 els accidents de trànsit mortals que han castigat les comarques de Girona des de principis d'aquest any 2016. L'últim va produir-se cinc dies abans del de Gualta. Va tenir lloc a Vidreres i va morir un veí de la població. En aquest cas va ser un motorista que circulava per la C-63, la carretera que uneix Lloret de Mar amb Vidreres i que compta amb una forta sinistralitat.

El vehicle del motorista va quedar atrapat entre el turisme i la barrera de seguretat en produir-se el sinistre viari. La víctima mortal era un veí de Vidreres de 49 anys, J.L.L.S.