L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles posarà cartells indicadors a les entrades al poble. Els cartells serviran per guiar els conductors cap als aparcaments del pavelló polivalent i el cementiri. La voluntat és evitar que aparquin als camins i siguin multats.

Segons ha explicat Marc Puig (regidor de Comunicació per CiU), el vigilant ha posat diverses sancions per aparcar malament al camí del gorg del molí dels Murris. "Són multes de 1oo euros", ha precisat.

El servei de vigilància als gorgs ha estat activitat aquest estiu. A més dels mals aparcaments, el vigilant procura que no es facin focs, facin acampada lliure o embrutin l'entorn.

Per tal d'evitar aquestes males pràctiques, l'Ajuntament de les Planes, a la passada primavera, va aprovar l'Ordenança de civisme i convivència ciutadana, que preveu multes que arriben fins a 300 euros per accions considerades molt greus.

Puig ha indicat que tant les ordenances com el vigilant són accions destinades a ordenar el cada vegada més elevat nombre de visitants a la localitat. Ha apuntat que en els darrers dies han comptat tres autocars.