L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué (MES), va plantejar, en el darrer ple, la possibilitat de fer arribar la fibra òptica de la Garrotxa al seu municipi. En concret, va exposar la possibilitat d'aprofitar l'enllaç entre el bicicarril de la Vall de Bianya i el de la Ruta del Ferro de Sant Joan per fer-hi passar les conduccions de la fibra òptica.

Roqué va plantejar la possibilitat com a solució a les dificultats que té de fer arribar la fibra òptica a Sant Joan.

Si bé Telefònica ha activat el desplegament de la fibra òptica a Ripoll no acaba de fer-la arribar als polígons de Sant Joan de les Abadesses. Segons va explicar Roqué, l'alternativa a Telefònica són els operadors independents. Les empreses petites temen que un cop hagin instal·lat la fibra òptica, Telefónica faci una oferta lligada amb la televisió als clients i hagin treballat per res. En tot cas, l'un per l'altre la feina no es fa i ja fa 4 anys que Sant Joan reclama la fibra òptica i no l'aconsegueix fer arribar a tots els polígons.

Ripoll i Campdevànol

L'Ajuntament de Ripoll es troba en una situació similar a la de Sant Joan de les Abadesses. El consistori Ripollès avalua les propostes de dues operadores independents interessades a comercialitzar internet d'alta velocitat a les empreses dels polígons. Campdevànol -en els darrers dies- també ha activat accions per l'arribada de la fibra òptica als polígons.

Fa tres setmanes Ripoll, Campdevànol i Sant Joan van fer un pacte per la indústria del Ripollès.