Adif ha licitat el contracte per a la realització d'obres de millora de l'accessibilitat i instal·lacions a l'estació de Sant Jordi Desvalls, situada a la línia d'ample convencional Barcelona-Portbou. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 404.639 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució aproximat de sis mesos.

L'objectiu d'aquest projecte és augmentar els estàndards d'accessibilitat, confort i seguretat per als clients del ferrocarril d'aquest municipi de la comarca del Gironès.

Els principals treballs previstos consisteixen en l'elevació del nivell de les dues andanes existents fins a una alçada de 68 centímetres sobre el carril i en una longitud de 200 metres, el que permetrà un accés més còmode i segur als diferents trens que tenen parada en aquesta estació. A més, s'instal·larà nou paviment, dotat de material antilliscant i bandes d'aproximació per a la identificació de la zona de seguretat a les persones amb discapacitat visual.

Així mateix, es realitzarà el trasllat i adaptació del pas entre andanes i es construiran rampes dotades de baranes per facilitar el trànsit de persones amb dificultats de mobilitat.

D'altra banda, s'instal·larà un nou sistema d'il·luminació mitjançant lluminàries tipus LED, es col·locarà una nova marquesina de formigó a l'andana secundari que substituirà l'existent, es restaurarà i pintarà la marquesina de l'andana principal, es construiran noves canalitzacions i s'adequaran els entorns i accessos.

Aquestes actuacions podran estar cofinançades pel Mecanisme «Connectar Europa» (CEF). Aquest projecte s'encarrega de finançar projectes que completen les baules que falten a la xarxa central de transports d'Europa. En aquest sentit, es dóna prioritat als enllaços inexistents en el sector del transport.

A més contribueix a donar suport a projectes amb valor afegit europeu i avantatges socials significatives, que no rebin finançament adequat del mercat.