La CUP ha completat el primer any al Consell del Pla de l'Estany «mal» acostumant-se a fets com que els plens durin entre 10 i 15 minuts «que costen 200 euros per conseller/a», tal com remarca l'únic representant comarcal d'aquest grup, Non Casadevall. Tenint en compte que hi ha 19 càrrecs electes, la seva assistència a cada sessió puja a 3.800 €. «Cada cop que prenem la paraula algunes i alguns bufen i consulten, arronsant el nas, el rellotge», descriu el conseller de la CUP.

En l'últim butlletí de la formació, Casadevall qualifica d'«experiència agredolça» la seva entrada a un Consell que -segons afirma- «no té gaire voluntat de transparència ni de canvi».

Pel que fa a la resta de continguts, la negativa de l'Ajuntament de Banyoles a multar els bancs amb pisos buits i la decisió d'invertir 800.000 € del Pla de Barris en la nova comissaria de policia centren les crítiques de la CUP en matèria social. En altres àmbits, qüestiona que l'equip de govern no pengés l'estelada al balcó del consistori, assenyala la seva «manca d'idees» en cultura o lamenta que s'aposti per «una promoció econòmica de fires».

La CUP de Banyoles ha repartit 5.000 exemplars del seu desè butlletí. A banda de fer balanç del primer any de legislatura -a l'Ajuntament ho fan els seus dos regidors a l'oposició, Sandra Pazos i Casadevall-, analitzen la política cutural, entrevisten integrants de RefuGis i publiquen un article de la Plataforma de Suport a les Persones refugiades de Banyoles. Però el tema central és la mobilitat en bicicleta pels carrers de la capital, dels quals la CUP ha fet un mapa on assenyala «els punts conflictius entre la circulació de bicis i cotxes».