Aproximadament un 25% de la producció total de pomes que es recol·lecti la temporada que ve es destinarà a l'exportació a països estrangers. El president de la IGP Poma de Girona, Llorenç Frigola, destaca que els mercats seran més o menys els habituals: Nord d'Àfrica, Golf Pèrsic i Llatinoamèrica, mercat aquest últim que va a l'alça ja que els productors d'allà s'estan decantant pel mercat asiàtic (una de les raons per les quals, tampoc exportaran tant a Europa, afavorint la poma gironina al continent).

Precisament, Frigola destaca que últimament la demanda de poma gironina s'ha disparat en països com?el Pakistan o Sri Lanka, un fet que aquest any aprofitaran per consolidar-se en aquells territoris.

De les 400 milions de pomes que es produeixen a Girona, la major part (el 60%) es consumeixen a l'Estat espanyol, mentre que entre un 15 i un 20% es queda a Catalunya.

El president de la IGP va destacar que al Principat se sol consumir poma del país; no passa el mateix a la resta de l'Estat o en altres indrets d'Europa, on encara es prefereix l'importació de fruita de països llunyans. «A Espanya una de cada dues fruites ve de fora, i aquesta tendència l'hauríem de canviar», argumenta.